Skip to main content

Popkonserterna 2013 & 2014

Jenny Stenberg-Sirén

Kören vidgade sina vyer både musikaliskt och uttrycksmässigt då vi tog oss an en ny sorts repertoar i samband med vispopkonserterna i Restaurang Kajsaniemi i februari 2013 och popkonserterna i Korjaamo i maj 2014.

Plötsligt skulle vi sjunga med låg gom och längre fram i munnen och vi lärde oss nya begrepp som curbing, neutral och twang, som hör till sångskolan Complete Vocal Technique. Inte nog med det – vi skulle dessutom dansa och göra olika rörelser på scenen (moves!), vilket vi lyckades med i varierande grad.

På restaurang Kajsaniemi uppförde vi under två konserter främst finsk- och svenskspråkig vispop av bland andra Eva Dahlgren, Lisa Ekdahl, Lisa Nilsson, Björn Skifs, Ultra Bra och Erin, allt i nya arrangemang för oss av vår dirigent Hanna Kronqvist. I de flesta låtar medverkade dessutom ett band. Två av favoriterna från vispopkonserterna 2013 blev Lisa Ekdahls Vraket och Erins Vanha sydän.

Planschen inför Evivakörens Vispopkonsert på restaurang Kajsaniemi i februari 2012.
Planschen inför Evivakörens Vispopkonsert på restaurang Kajsaniemi i februari 2013.

På Korjaamo på de båda popkonserterna i maj 2014 sjöng vi mer med betoning på internationell pop och många större artisters låtar fanns med på repertoaren, bl.a. Emiliana Torrinis Djungledrum, Alanis Morrisettes Ironic och Courtney Jones Weightless för att nämna några. Även på de här konserterna medverkade ett band och vi hade satsat på ljusplaneringen.

Vi jobbade mycket med olika visuella uttryckssätt och gjorde tre klädbyten under popkonserterna! Därtill utmanade vi oss genom att framföra sånger i mindre grupper och flera korister än förr vågade sjunga solo.

Kören utvecklades på många sätt tack vare dessa projekt. Dessutom lever många av popsångerna kvar i vår repertoar och framförs med stor inlevelse och känsla på olika keikkor och fester.

Evivas popkonsert på Korjaamo 2014.
På Evivakörens popkonserter på Korjaamo 2014 fick kören också jobba med ett helt nytt sceniskt uttryck och blev ackompanjerad av ett band i de flesta sångerna.

Back to top of page