Skip to main content

Den första övningen 26.2.2002

Gunilla Sandberg

En speciell känsla finns inombords och stämningen vibrerar i MM:s övningssal i Kronohagen den 26 februari 2002. Kl 18.30 samlas vi 39 förväntansfulla damer som har fått äran att bilda den nya damkören i Helsingfors.

Denna första övning inleds med en skål i mousserande vin och välkomsthälsningar av grundarna Elisabeth ”Esther” Schauman och Eeva Sarvilinna, numera Jaakonsalo. Kati, vår dirigent Ann-Katrine Mäkelä, får så småningom ordet i det intensiva minglet och sätter igång med de första övningarna för att öppna en aning rostiga röster.

Många av oss har haft en ordentlig paus i sjungandet. Vad skönt det är att sätta kroppen i den bekanta körsångarpositionen, forma klangrummet i gommen och huvudets övriga resonanshålor, låta stämbanden börja vibrera för att så småningom få lyssna till den kännspaka och efterlängtade damkörsklangen. En ny damkör är född!

 

Så här stod det i uppropet efter nya körsångare inför starten och den första övningen i februari 2002:

Hej körsångare!

Evivakören är en damkör som siktar högt. Vi håller på att grunda en kör för ”gamla och garvade” sångare som inte hittat sitt nya hem i någon av de befintliga körerna i Helsingforsregionen. Vi vill vara en damkör som bygger vidare på den sångargemenskap och musikaliska standard som man upplevt t.ex. i Flora, Lyran eller Serena. Vi är kören dit man söker sig då man vuxit ur studentkörerna. Vi riktar oss till kvinnor i 30-45-årsåldern, intresserade av att sjunga i en högklassig damkör.

Back to top of page