Skip to main content

Galakonsert med nya kompositioner

Galakonsert med nya kompositioner featured image

Galakonsert med nya kompositioner

Post authorroot
Post categoriesAktuellt

Evivakören och Exaudio ordnade tillsammans en kompositionstävling för damkörsmusik år 2019. Nu är tävlingen avgjord och vinnarna kommer att utlysas på en Galakonsert i Helsingfors med repris i Åbo.

Vid tävlingstidens utgång i oktober 2019 hade 54 bidrag kommit in. Domarkollegiet bestående av Jutta Seppinen, Elisa Huovinen och Mia Makaroff under ledning av Evivas och Exaudios dirigent Hanna Kronqvist har gått igenom alla bidrag och utsett vinnarna.

– Tävlingsbidragen har en fin internationell spridning och de representerar olika musikgenrer. Som dirigent var det en lärorik process att grundligt gå igenom alla tävlingsbidrag och noggrant fundera på vad det är man vill premiera, berättar Hanna Kronqvist

Bidragen har bedömts anonymt och övas nu in av körerna under pseudonym. Vem som skrivit de vinnande bidragen och vilka som premieras är alltså en spännande hemlighet inte bara för publiken, utan också för koristerna.

På Galakonserterna framför Eviva och Exaudio bidrag ur tävlingen både enskilt och tillsammans. Därtill kommer körerna att sjunga några tidigare beställningsverk. Repertoaren på konserterna består av främst finländsk men också delvis av internationell ny damkörsmusik. Att uppföra tävlingskompositionerna ger körerna en chans att ta sig an musik man annars kanske inte skulle ta upp på repertoaren.

Evivakören, Exaudio
Dirigent Hanna Kronqvist
Konferencier Wivan Nygård-Fagerudd

Biljetter 25 eur/15 eur vid dörren eller via vår nätbutik Holvi

Back to top of page