Skip to main content

Evivakören 20 år

Evivakören 20 år

Post authorroot
Post categoriesAktuelltProgramblad

Köp biljetter från vår webbutik (Holvi) eller av korister. Du kan även köpa din biljett med kultursedlar (E-passi, Eazybreak, Edenred och Smartum) om du köper biljetten vid dörren.

Konsertens tema är samexistens med naturen och med varandra.

Då man i höstmörkret blickar upp mot stjärnhimlen ser man en förtrollande väv av stjärnor som existerat i miljoner år. Stjärnhimlen påminner oss om mötet mellan evigheten och nuet. Vi påminns om vår egen litenhet i världsalltets historia, samtidigt som vi som individer i nuet blir varse om att vår existens har betydelse. När vi skalar bort allt extra brus, blir vår samexistens med andra människor och vår samexistens med naturen det som blir kvar som de starkast lysande stjärnorna i våra liv. Vi behöver andra människor för att växa och för att stråla. Vi behöver naturen för att överleva. Vi behöver varandra.

I repertoaren ingår både nyskapande, mer experimentella verk och modernt klassiska tongångar. Musikaliskt växlar repertoaren mellan kraft och skörhet och går från enkla harmonier till komplexa klangspektrum. All musik är skriven och/eller arrangerad av nulevande kompositörer. Två av kompositionerna är uruppföranden – Trees av Ulf Långbacka var en av kompositionerna som fick hedersomnämnande i Evivakörens och Exaudios kompositionstävling och Mykorrhiza är ett beställningsverk inför 20-årsjubileet av Tytti Arola. Your Shadow av Mirjam Tally uruppförs som damkörsversion. Både Tally och Arola använder sig av elektronik i sina verk.

Back to top of page